listwy na drzwiach też są przytopione i się da wymienić
Prezent na ślub
Zwiń
X
-
Prezent na ślub
Jako, że dostałem zaproszenie na wesele, wypadałoby coś kupić, a nie mam bladego pojęcia co
Ślub kuzynki, zarabiają sporo, więc nie wiem czy jest sens dawać siano (no i jak jest to ile tego siana) A jak prezent to jaki? Myślałem o tym by jakiś Voucher im kupić na SPA w Krakowie, ale jednak na to mnie nie stać bo to już wychodzi 4 cyfrowa liczba przynajmniej...
-
-
Zamieszczone przez vince123Zamieszczone przez 4x4BKFCzyli klasycznie koperta + kwiaty!
moze lepiej bylo by kupic butelke dobrego wina :idea:
[ Dodano: Pon 17 Paź, 11 12:31 ]
Zamieszczone przez lendZamieszczone przez 4x4BKF
Ile - jak najwięcej, ale nie mniej niż 1500pln.
piszesz serio ?? :shock:
Trzeba dać co najmniej 2x tyle co wydali młodzi na organizację w przeliczeniu na osobę4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFNo a ile?? Może symboliczną stówkę?
Trzeba dać co najmniej 2x tyle co wydali młodzi na organizację w przeliczeniu na osobę
Trzeba dać co najmnniej 2x tyle co dostali młodzi? chyba żeś oszalał...każdy daje tyle na ile go stać to po pierwsze ale nie mnaiej niż zwyczajowo kosztuje zaproszenie na parę..... u nas jest to w granicach 400zł na parę :!:
przez cztery lata byłem na dokładnie....16 weselach jak nie więcej....idąc tokiem rozumowania kolegi wydałbym ponad 20tys zł
Komentarz
-
-
W mojej rodzinie jest taki nieformalny zwyczaj, że na wesele (i każdą inną uroczystość typu komunia, chrzciny, itp.) daje się tyle co za tzw. "talerzyk" + około 100zł od osoby dorosłej...
Bialy, zorientuj sie jak to jest w rodzinie pary młodej i może masz tak samo jak ja. W każdym razie kasa to najlepszy prezent! A jak w trakcie wesela zorientujesz się, że dałeś w kopercie trochę za mało, to zawsze mozesz uzupełnić niedobór w czasie zbierania na wózek...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BADYLZamieszczone przez 4x4BKFNo a ile?? Może symboliczną stówkę?
Trzeba dać co najmniej 2x tyle co wydali młodzi na organizację w przeliczeniu na osobę
-
Re: Prezent na ślub
Zamieszczone przez BialyJako, że dostałem zaproszenie na wesele, wypadałoby coś kupić, a nie mam bladego pojęcia co
Ślub kuzynki, zarabiają sporo, więc nie wiem czy jest sens dawać siano (no i jak jest to ile tego siana) A jak prezent to jaki? Myślałem o tym by jakiś Voucher im kupić na SPA w Krakowie, ale jednak na to mnie nie stać bo to już wychodzi 4 cyfrowa liczba przynajmniej...
Komentarz
-
-
Hmmm po prostu zarabiają wspólnie IMO sporo (ponad 10k) i bardziej nad daniem forsy myślałem nad prezentem z "jajami" nie 15 odkurzacz, 10 zestaw obiadowy i takie tam jak to koledzy pisali... coś co będzie mega pamiątką a nie zrujnuje mi budżetu...
Jak nic nie wymyślę to koperta a w nią z 5 stów i tyle
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lendU mnie na weselu trafili się goście na darmozjada czyli nawet pustej koperty nie dostałem :szeroki_usmiech
I jeszcze wymagania mieli: a dlaczego kościół prawie 100km od naszego miasta?? A dlaczego przyjęcie jeszcze 30km dalej?? Itp, itd. Pewnie nic nie dali, żeby koszty dojazdu sobie powetować
Za tą lewą stówkę chciałem zatankować na NESTE ale się nie dało4x4
Komentarz
-
Komentarz